ОСТАННІ НОВИНИ

У центрі Львова демонтували два самовільно встановлені літні майданчики. Оновлено

Дарина Смеречанська

|

У Львові на пл. Підкови,3 та на вул. Руська,4/14, демонтували відкриті літні майданчики, встановлені без відповідних дозвільних документів. Про це повідомляє КП «Адміністративно-технічне управління» у Facebook.

Нагадаємо, що демонтажу підлягають самовільно встановлені відкриті літні майданчики, майданчики, термін дії паспортів на розміщення або термін дії договорів на оренду конструктивних елементів благоустрою яких закінчився, а також ті, паспорт на встановлення яких скасовано.

У разі виявлення такого майданчика, власнику скеровується вимога узаконити розміщення майданчика або термін дії паспорта на його розміщення, чи добровільно його демонтувати. Якщо підприємець не здійснює ніяких кроків щодо узаконення чи демонтажу своїх конструкцій, то їх демонтовують примусово.

Власники можуть повернути свої конструкції, оплативши витрати на демонтаж, перевезення, розвантаження та зберігання.

Своєю чергою Тетяна Нікітчин, директор ПП «Лорелея», до якого входить кафе на площі Підкови,3, переконана, що демонтаж літнього майданчика є незаконним. Зокрема, як вона пояснила, він відбувався без залучення до процесу демонтажу повноважного представника власника літнього майданчика.

При цьому, за словами Тетяни Нікітчин, постановогою Галицького районного суду Львова від 11.04.2017 встановлено, що ПП «Лорелея» вчасно та належним чином зверталася до щодо продовження договору оренди земельної ділянки, і те, що станом на момент звернення ПП «Лорелея» із відповідною заявою, так і станом на момент винесення рішення, відсутні будь-які підстави для відмови у продовженні договору оренди.

«Із цих підтсав суд визнав протиправною бездіяльність ЛМР щодо невчинення дій для продовження договорів оренди із ПП «Лорелея» та зобов’язав ЛМР підготувати проекти рішень про продовження цих договорів. Таким чином неможливо говорити про захоплення встановлення літнього майданчика на ділянці, договір оренди якої було протиправно не продовжено ЛМР», – наголосила Тетяна Нікітчин.

Фото: Адміністративно-технічне управління

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *