ОСТАННІ НОВИНИ

Cлідство має 3 версії вибуху міномета «Молот»

Омелян Шевчук

|

Прокуратура розглядає три версії вибуху міномета «Молот» після проведення слідчого експерименту на Рівненському полігоні. Про це повідомив військовий прокурор Рівненського гарнізону Юрій Табака, передає «Громадське».

 

Зазначається, що журналістів не допустили до слідчого експерименту з міркувань безпеки.

На території полігону були тільки слідчі, експерти науково-дослідного Інституту судових експертиз та спеціалісти міністерства оборони.

За словами Табаки, під час експерименту слідчі провели два підриви — з одним та з двома снарядами.

Після підриву всі осколки зібрали і направили на експертизу для порівняння з тими, що зібрали слідчі 6 липня.

Військовий прокурор розповів, що слідчі розглядають три версії вибуху міномета.

«Перша версія — це людський фактор — подвійне зарядження міномету, друга — неналежний стан міномету “Молот” і ще в нас третя версія сьогодні з’явилась — це неналежний стан міни, яка заряджалась», — зазначив Табака.

Раніше Державна аудиторська служба відмічала ряд негативних тенденцій на державному заводі «Маяк», який виготовляє сумнозвісні міномети «Молот».

Нагадаємо, що 120-мм міномет “Молот” розроблений фахівцями ПАТ “Завод “Маяк”, що входить до складу державного концерну “Укроборонпром”.

Директор держконцерну “Укроборонпром” Павло Букін заявив, що наразі в Україні немає альтернативи мінометам “Молот”.

Як відомо, вранці 6 липня 2018 року прогримів вибух на Рівненському полігоні під час навчань, убив трьох військових ЗСУ, ще дев’ятьох поранив. Трьох найважчих поранених із рівненської лікарні гелікоптером  відправили у львівський госпіталь.

Нагадаємо, за процесуального керівництва військової прокуратури Рівненського гарнізону проводиться досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом порушення правил поводження з боєприпасами, що спричинило загибель і тілесні ушкодження кількох осіб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *