ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській області знову зросла кількість хворих на кір

Юлія Шпак

|

У Львівській області за тиждень (27.06-06.07) зареєстровано 338 випадки  кору, в тому числі 220 дітей до 17 років, що становить 65,1%. Серед дорослих  – 118 випадків (34,9%). Про це повідомляє Львівський обласний лабораторний центр МОЗ.

 

На минулому тижні зафіксовано271 випадків, збільшення на 67 випадків

«Найбільше випадків зареєстровано у вікових групах1-4р. та 5–9р. 85,9% хворих дітей не мають щеплень проти кору. Госпіталізовано з діагнозом кір в інфекційні стаціонари області 241 особа (71,3%), у тому числі 164 дітей віком до 17 років. З початку року захворіли на кір 4 412 осіб, в т.ч. 3035 дітей і 1377 дорослих», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зареєстровано спалах кору в побуті в м. Миколаїв (7 випадків). Спалахів в організованих колективах не зареєстровано. Найбільше хворіють кором на територіях:  м. Львів,  Пустомитівський,  Стрийський, Городоцький, Перемишлянський,  Яворівський  райони.

Кір – це дуже небезпечне і заразне захворювання, ліків від кору не існує. Зупинити спалах може тільки вакцинація.

Нагадуємо батькам: якщо вашій дитині скоро виповнюється 1 рік або 6 років, їй необхідно зробити щеплення за календарем щеплень. Якщо дитина пропустила першу чи другу дозу вакцини КПК за графіком, зверніться до медичного закладу для якнайшвидшого отримання безоплатного щеплення.  Вакцини проти кору є достатньо для проведення щеплень проти кору всім віковим групам дітей до 18 років, які цього потребують. Також обов`язково вакцинують  від кору медичних працівників, працівників освітніх закладів, представників силових структур та студентів навчальних закладів без обмеження віку. Для проведення щеплень цих груп будуть використані запаси вакцин, що були закуплені у попередні роки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *