ОСТАННІ НОВИНИ

Українці стали менше їсти цукру

Омелян Шевчук

|

За останні 12 років українці скоротили споживання цукру майже на чверть. Про це повідомляє «Український клуб аграрного бізнесу», пише ЕП.

 

«Стрімке зниження обсягів споживання пов’язане зі скороченням населення, нестабільною купівельною спроможністю і зміною культури харчування», – вважають у УКАБ.

За даними Держстату, в 2005 році середньостатистичний українець протягом року вжив в середньому 38 кг цукру, тоді як в 2017 році даний показник знизився до 30 кг.

Повідомляється, що сприяло скороченню і поширення практики сухого заморожування плодово-овочевих культур. Якщо раніше домогосподарства запасали ягоди, фрукти на зиму, використовуючи консервування, яке вимагало багато цукру, то зараз використання камер для зберігання даних продуктів значно зменшило потребу в цьому продукті.

Тим не менш українські виробники продовжують нарощувати виробництво цукру. В цілому виробництво цукру в 2017/2018 маркетинговому році зросло на 6,5% і становить 2,14 млн тонн. У сезон працювало 46 цукрових заводів.

Лідером з виробництва цукру в 2017/2018 маркетинговому році стало ТОВ «Радехівський цукор», яке виготовило 149,5 тис тонн цукру, переробивши 1,04 млн тонн цукрового буряка.

Частина виготовленого цукру в Україні йде на експорт і його доля щороку зростає.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *