ОСТАННІ НОВИНИ

Список іноземців, які воювали на Донбасі, передали в міжнародний суд

Омелян Шевчук

|

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що українська сторона передала до Міжнародного кримінального суду списки всіх іноземців, які воювали на боці Російської Федерації на Донбасі. Про це він заявив в ефірі «112 Україна», пише УП.

 

«Ми передали до інституції Міжнародного кримінального суду через МЗС списки встановлених під час розслідування кримінального провадження про агресивну війну проти України з боку північного сусіда, передали списки не тільки сербів, а й усіх іноземців: італійців, іспанців, албанців», – пояснив прокурор.

«Їх там немало, вони називаються ротами, взводами. Їх там може бути 10-15 чоловік, але сумарно їх кількість складає декілька сотень чоловік», – додав він.

Також Матіос обурився «подвійними стандартами», які інколи застосовуються до України з боку інших держав.

«Найманство на території суверенної держави карається законом усіх держав, звідки вони приїхали, але ми чомусь не чули масових процесів проти цих осіб. Подвійні стандарти, які інколи застосовуються до України, дуже прикро вражають душу», – розповів головний військовий прокурор.

«Вони не залишають нам іншої можливості, як робити усе самим і доводити світовій спільноті і відповідним інституціям, що не тільки у нас є якісь проблеми, які треба вирішувати, тому що не може бути вибіркового застосування справедливого покарання до українців, які у процесі війни», – заявив військовий прокурор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *