ОСТАННІ НОВИНИ

Супрун дала 6 порад, як зберегти зір

Вероніка Рой

|

В.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун розповіла про те, як зберегти зір здоровим. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

 

«Коли протягом дня ми бачимо здебільшого екрани ґаджетів – варто серйозно замислитися про здоров’я очей. Адже навіть якщо ви не помічаєте симптомів погіршення зору, це не свідчить, що все гаразд. Підібрали прості рекомендації, які допоможуть зберегти зір здоровим», – йдеться у повідомленні.

– Відволікайтесь від екранів

Смартфони, планшети та комп’ютери тримають наші очі в постійній напрузі, а це сприяє комп’ютерному зоровому синдрому (Сomputer Vision Syndrome, CVS), який виявляється у загальному погіршенні зору, сухості та почервонінні очей. Щоб захистити очі, візьміть собі за правило регулярно робити перерви та вправи.

– Захищайте очі від сонячного проміння

Сонцезахисні окуляри потрібні не тільки як стильний аксесуар. Правильно підібрані окуляри з відповідним рівнем захисту від ультрафіолетових променів допоможуть зберегти ваш зір. Вплив ультрафіолету може спричинити печіння та пошкодження очей, та збільшує ризики появи катаракти

– Підтримуйте зір правильним харчуванням

Продукти, які покращують роботу серцево-судинної системи, також допоможуть захистити ваш зір. Оптимальна дієта містить мінімальне споживання насичених жирів і солі, вживання помірної кількості жирних білків, включаючи горіхи, насіння та бобові, а також велику кількість свіжих овочів, фруктів та цільного зерна.

– Слідкуйте за загальним станом здоров’я

Хронічні проблеми зі здоров’ям можуть негативно впливати на ваш зір. Якщо у вас є діабет або підвищений артеріальний тиск, регулярно перевіряйте зір.

– Регулярно перевіряйте зір

Регулярні огляди потрібні не тільки людям, у яких були раніше виявлені проблеми. Комплексна розширена діагностика допоможе виявити захворювання, які проходять безсимптомно. Для кожного кількість візитів до лікаря індивідуальна. Зазвичай це раз на 1-2 роки. Визначити необхідну кількість відвідувань для вас допоможе ваш лікар, залежно від сімейної історії захворювань очей та особливостей вашого організму і способу життя.

– Вдосконалюйте свої щоденні звички

Фізичні навантаження, відмова від куріння, здоровий сон та зменшення стресу – допоможуть зберегти ваш зір. Пам’ятайте, що берегти зір складніше, ніж його втратити. Але однозначно варте зусиль.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *