ОСТАННІ НОВИНИ

Путін перейменував танковий полк російської армії на «гвардійський Львівський»

Олександр Косик

|

30 червня президент Росії Володимир Путін підписав укази про присвоєння почесних найменувань цілій низці частин російської армії і вони вже набули чинності. 6-й танковий полк російської армії отримав почесне найменування “гвардійський Львівський”, 68-й танковий полк – “гвардійський Житомирсько-Берлінський”, а 163-ій танковий полк – “гвардійський Ніжинський”, пише РБК.

 

В указах сказано, що почесні найменування присвоєно різним частинам “із метою збереження славних військових історичних традицій, виховання військовослужбовців у дусі відданості Вітчизні та вірності військовому обов’язку”.

Назви українських міст включено в почесні найменування полків у пам’ять про участь частин у звільненні цих міст в роки т.зв. “Великої вітчизняної війни”.

Одночасно з цим низці частин російської армії було присвоєно найменування, що включають у себе назви міст Білорусі (Вітебська (90-а гвардійська танкова Вітебсько-Новгородська дивізія), Кобрина (856-й гвардійський самохідний артилерійський Кобринський полк), Слонима (102-й механізований Слонімсько-Померанський полк) та Польщі (381-й гвардійський артилерійський “Варшавський полк”).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *