Кожен четвертий випадок туберкульозу в Україні не піддається лікуванню, - Супрун

Юлія Шпак

|

На сьогодні Україна на другому місці в Європі за захворюваністю на туберкульоз. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

 

«Майже кожен четвертий випадок туберкульозу в Україні – це мультирезистентний туберкульоз (МРТБ). Тобто такий, що не піддається лікуванню дуже ефективними протитуберкульозними препаратами. За кількістю хворих із такою формою туберкульозу ми є одним зі світових лідерів». – написала вона.

Також Уляна Супрун зазначила, що в Україні за останні 5 років розроблені та протестовані різні моделі надання амбулаторної допомоги хворим на туберкульоз. Проте ще потрібно багато роботи, щоб ці моделі запрацювали повноцінно.

Окрім цього вона додала, що додаткові знання про хворобу – один з ефективних шляхів боротьби з нею.

«На платформі дистанційного навчання Центр громадського здоров’я МОЗ України відкрито новий навчальний онлайн-курс: «Інфекційний контроль за туберкульозом для працівників первинної медико-санітарної допомоги». Цей курс є частиною програми підвищення кваліфікації для працівників первинки, проте участь можуть взяти всі охочі. В курсі заплановані відеолекції, рекомендації з навчальної літератури та багато корисних посилань», – пояснила Уляна Супрун.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *