ОСТАННІ НОВИНИ

Вночі невідомі розмалювали пам’ятник на Пагорбі Слави

Юлія Шпак

|

Вночі у Львові на Пагорбі Слави невідомі розмалювали пам’ятник героя СРСР Миколи Кузнєцова.

 

Як йдеться у повідомленні поліції, сьогодні, 21 червня, до поліції надійшла інформація про те, що впродовж ночі невідомі особи проникли на територію Пагорба Слави у Львові та розмалювали пам’ятник.

«На місці події працює слідчо-оперативна група. Поліцейські встановлюють обставини події та осіб, причетних до правопорушення. Вирішується питання правової кваліфікації злочину згідно норм Кримінального кодексу України», – зазначають у відомстві.

За інформацією Zaxid.net, невідомі розмалювали могилу героя СРСР Миколи Кузнєцова. На могилі Миколи Кузнєцова жовтою фарбою намалювали тризуб та написали слова «ворог УПА» та «кат».

Микола Кузнецов – радянський диверсант-розвідник, агент НКВС, який загинув 8 березня 1944 року у селі Боратин Бродівського району на Львівщині після того, як його групу захопила чота «Гуцулка» сотні «Чорногори» з куреня «Шугая». За однією з версій, Микола Кузнєцов сам підірвав себе гранатою, за іншою – загинув в бою. Свого часу на теперішній вулиці Свєнціцького йому був встановлений пам’ятник. Однак на початку 1990-х років його перенесли у містечко Талиця (Свердловська область, Росія), звідки він родом.

Фото: Zaxid.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *