ОСТАННІ НОВИНИ

Трамп хоче повернення Росії до G8

|

Президент США Дональд Трамп заявив, що Росія теж повинна брати участь у зустрічах держав «Великої сімки». Про це американський президент оголосив, готуючись до вильоту на саміт G7, який 8 і 9 червня відбудеться в Канаді, повідомляє УП із посиланням на Reuters.

 

«Вони викинули Росію. Вони повинні дозволити Росії повернутись. Нам потрібна Росія за переговорним столом», – цитує CNBC американського президента.

«Я люблю нашу країну. Я був найгіршим жахіттям Росії… Але, з урахуванням сказаного, Росія повинна бути на цій зустрічі… Це може не бути політично правильно, але у нас є світ, щоб ним управляти… Вони повинні дозволити Росії повернутись», – наводить іншу цитату Трампа Washington Post.

Як відомо, Росія була виключена з групи держав із найрозвиненішими економіками після анексії українського Криму в 2014 році.

Трамп прагнув поліпшити відносини між Сполученими Штатами і Росією після вступу на посаду. Уряд США і інші країни ввели жорсткі санкції щодо Росії, пов’язані з анексією в Криму, і ці санкції залишаються в силі.

Водночас, Канцлерка Німеччини Ангела Меркель не бачить можливості для повернення Росії у клуб найвпливовіших держав.

Так само рішуче не підтримає повернення до формату G8 за участі Росії Канада, доки триває окупація Криму.

Сьогодні до групи G7 належать Велика Британія, Німеччина, Італія, Канада, США, Франція і Японія.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *