ОСТАННІ НОВИНИ

Політв’язень Кольченко припинив голодування

Юлія Шпак

|

Засуджений до 10 років ув’язнення в Росії український активіст Олександр Кольченко, який 31 травня оголосив голодування з вимогою звільнити іншого політв’язня Олега Сенцова, заявив, що припиняє голодування. Про це повідомив адвокат міжнародної правозахисної групи Агора Андрій Лепьохін, опублікувавши лист політв’язня, передає Громадське.

 

«Олександр Кольченко сьогодні припинив голодування. З його слів, він дуже ослаб, вже став непритомніти. У нього впав рівень цукру в крові, і йому вже ставили глюкозу. За час голодування його вага знизилася до 54 кг», — написав він.

За словами Лепьохіна, Кольченка збиралися переводити із санчастини колонії, де він перебував протягом голодування, до тюремної лікарні.

Лепьохін розповів, що за час голодування Олександра кілька разів в присутності начальника колонії намагалися примусити відмовитися від голодування члени місцевої ОНК та представники уповноваженого з прав людини Челябінської області.

Сама уповноважена Павлова в колонію не приїздила, однак, за словами Лепьохіна, написала лист в адвокатську палату, намагаючись чинити тиск на адвоката, щоб він примусив Кольченка відмовитися від голодування.

«Рішення про голодування Олександр ухвалював самостійно. З його слів він готувався до оголошення голодування солідарності, відразу після того як дізнався про заяву Олега Сенцова. Відтоді Олександр перейшов на прийом рідкої їжі і знизив її обсяг. Як тільки «підготувався», оголосив голодування. За цей час (свого голодування і підготовки до нього) Олександр втратив 10 кг ваги. Зараз він також самостійно ухвалив рішення про припинення голодування» — зазначив Лепьохін.

Він додав, що ці рішення Кольченко озвучував у присутності свого адвоката з метою своєчасного і більш точного донесення до громадськості про свої кроки і позиції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *