ОСТАННІ НОВИНИ

Трохи більше ніж за місяць частину Дорошенка закриють для автомобілів. Візуалізація нової схеми руху

Соломія Григор'єва

|

З наступного понеділка на вулиці Дорошенка стартують роботи із облаштування пішохідної зони від проспекту Шевченка до вулиці Банківської. Проїзд громадського транспорту на цій ділянці не зміниться, проте приватний транспорт більше тут їздити не буде.

 

Навесні 2017 року комісія з безпеки руху прийняла відповідне рішення. Внаслідок цього рішення в бюджеті на 2018 рік було закладено передачу 500 тисяч гривень на реалізацію цієї ідеї. Тендер на виконання цих робіт вже проведено і з понеділка підрядники починають роботу.

«Цим рішенням ми надаємо пріоритету комунальному транспорту у Львові. Комунальний транспорт має рухатись безперешкодно, щоб ті мешканці і гості Львова, які ним користуються, максимально швидко добиралися до місця призначення», – пояснив під час брифінгу заступник мера Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак.

Основні проблеми цієї ділянки:

  • щохвилинний виїзд приватних автомобілів на зустрічний рух колії;
  • обгін автомобілями громадського транспорту;
  • затори на Дорошенка блокують рух на проспекті Свободи;
  • сумна статистика ДТП.

Відтак, «Львівавтодор» змінить схему проїзду так, що автомобілі з проспекту Свободи будуть повертати не на вулицю Дорошенка, а на вулицю Гнатюка. За словами дорожників, по Гнатюка не курсує громадський транспорт, тому така реорганізація руху не повинна створювати транспортний колапс на цій вулиці. Окрім того зупинки громадського транспорту на Дорошенка облаштують одну навпроти іншої, щоб не уникало заторів при виїзді автівок з вулиці Банківської.

«Нова схема руху має чимало переваг. Серед них: пришвидшення руху громадського транспорту, збільшення перевізної здатності громадського транспорту, впорядкування руху транспорту, безконфліктний рух транспорту і пішоходів, підвищення безпеки руху на цій ділянці дороги. Слабкою стороною цього рішення є лише збільшення транспортного потоку на вулиці Гнатюка», – розповів керівник відділу транспортного планування та моделювання ЛКП «Львівавтодор» Роман Зубачик.

Сергій Бабак додав, що під час проведення робіт обмеження руху не буде, хіба ситуативно у поодинокі дні. Також від пообіцяв, що реорганізація руху завершиться у першій декаді липня, а до цього часу мешканці мали б адаптуватись до нової системи руху.

Візуалізація наявного транспортного потоку на цій ділянці і того, що скоро з’явиться

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *