ОСТАННІ НОВИНИ

Учасники ЗНО з англійської мови скаржаться на складність завдань та поганий звук аудіювання

Вероніка Рой

|

До Українського центру оцінювання якості освіти та Міністерства освіти і науки надходять звернення від учасників ЗНО щодо надмірної, складності завдань тесту з англійської мови, а також щодо певних організаційних проблем під час тестування. Про це у Facebook повідомляє УЦОЯО.

 

Зазнається, що найбільше питань надходить щодо завдання тесту №59, де в слові «Attraction» допущено одрук – перший склад написаний з однією літерою t.

«За висновками фахівців предметної комісії при УЦОЯО, які 1 червня розглянули та схвалили тест та правильні відповіді до нього, ця помилка не впливає на розуміння змісту завдання та його виконання. Однак справедливим залишається питання, чи буде зараховуватися помилка у разі написання учасником ЗНО відповідного слова з однією буквою t. Це питання вже в неділю, 3 червня, буде розглянуто на окремому засіданні фахової предметної комісії, де затверджуватиметься Схема оцінювання виконання завдання № 59», – йдеться у повідомленні.

Такод до УЦОЯО надходять скарги щодо поганого звучання аудіозаписів під час організації тестування в окремих пунктах. Найбільше апеляційних заяв на процедуру проведення – понад половину, зокрема щодо якості звучання, подали в місті Києві. Заяви та зібрані матеріали щодо них спрямовані на розгляд до регламентних комісій відповідних регіональних центрів оцінювання якості освіти.

Окрім цього, деякі учасники також скаржаться на вимову одного з дикторів, що начитували завдання тесту.

«Слід зазначити, що вимова дикторів дійсно була різна – це необхідна вимога, аби створити завдання різної складності для учасників тестування з різним рівнем підготовки. Адже одна з компетентностей, які має отримати випускник школи вивчаючи англійську, – це розуміння іноземців, що спілкуються з різним темпом та з різною вимовою», – пояснють в УЦОЯО.

У центрі додали, щ згідно з методикою шкалювання максимальний бал (200) отримає не той, хто виконає всі завдання тесту, а той, хто набере найбільшу кількість тестових балів серед усіх учасників тестування. Окрім цього експертна комісія при УЦОЯО з визначення порогу «склав/не склав» також ретельно вивчає завдання тесту, його характеристики й лише після цього встановлює поріг.

«З огляду на це усі учасники тестування можуть бути впевненими, що для занепокоєння нема причин. Сама система ЗНО відпрацьована достатньо, щоб бути не вразливою до окремих організаційних проблем тестування», – запевнили в УЦОЯО.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *