ОСТАННІ НОВИНИ

Впровадження блокчейну і чат-ботів нового покоління – є основними трендами майбутнього розвитку банківського сектору, - голова правління Піреус Банку Сергій Наумов

Дарина Смеречанська

|

У Львові відбувся бізнес-сніданок, одним із головних спікерів якого став Сергій Наумов, голова правління Піреус Банку, що увійшов до ТОП-10 щорічного рейтингу провідних українських банків у номінації «Інтернет-Банкінг». Впродовж заходу, на якому обговорювалися економіка, банкінг та е-commerce близького майбутнього», було окреслено перспективи банківського та фінансового секторів.

 

Протягом панельної дискусії Сергій Наумов, Василь Журавель, СЕО Meest International Group, Іван Лешко, віце-президент компанії SoftServe порушили теми е-commerce та fintech vs банки.

Бізнес-сніданок розпочав Іван Лешко із загальними тезами щодо швидкозмінної архітектури сучасної економіки, його продовжив Сергій Наумов, говорячи про перспективи банківського та фінансового секторів, а завершив із надзвичайно глибоко опрацьованою презентацію про світові тенденції в e-commerce Василь Журавель.

Серед основних тенденцій, які окреслив голова правління Піреус Банку, – активація впровадження блокчейн, діджиталізація сегменту малого і середнього бізнесу, чат-боти нового покоління та платежі за допомогою месенджерів.

«Під час останньої кризи, банки потрапили у ситуацію, коли виник великий проблемний портфель, що давить на їхні затрати. Економіка звузилася, велика кількість відділень стала непотрібною і їх потрохи почали закривати. Відповідно, банки значно активували дистанційне управління, що дозволило економити на витратах… Криза – це звісно погано явище, однак це один із факторів, що підштовхнув банки до нових технологій», – зазначив у своєму виступі Сергій Наумов.

Також голова правління Піреус Банку зауважив, що активного протистояння між фінтеком і банками найближчим часом очікувати не слід: «Це буде синергія двох систем, доки що люди в Україні мають «бачити» свій банк».

Проведений бізнес-сніданок став хорошим плацдармом для змістовної дискусії учасникам бізнес-сніданку.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *