ОСТАННІ НОВИНИ

Маша Єфросиніна стала послом Фонду ООН в Україні

Олександр Косик

|

Українська телеведуча Маша Єфросиніна отримала статус Почесного посла в Україні від Фонду ООН в області народонаселення. Урочисте підписання меморандуму відбулося вчора, 29 травня, у Києві, пише РБК-Україна.

 

На цю посаду вперше призначили жінку не лише в Україні, а й в країнах Східної Європи.

Маша Єфросиніна бере участь у безлічі проектів – знімається в рекламі, проводить благодійні зустрічі, бере участь у телепроектах. За останні два місяці Маша Єфросиніна об’їхала 22 міста України, де проводила зустрічі з жінками, які стикаються з проблемами – насильством в родині, розлученням, хворобами дітей.

За її словами, до сих пір, навіть в 21 столітті, до жінок ставляться упереджено, і до сих пір існує безліч стереотипів, які заважають жінці реалізувати себе.

«Моя донька, якій зараз тринадцять років, сказала мені, що один з викладачів на гуртку сказав: “жінки бувають або гарні, або розумні”. Сьогодні – 2018 рік, 21 століття, а все одно це говорять дітям! У нас дуже багато роботи. Для себе я бачу в цьому просвітницьку роботу. Я хочу давати жінкам сили і віру в те, що можна щось змінити», – сказала телеведуча.

Додамо, що фонд ООН в області народонаселення, Почесним послом якого стала Маша Єфросиніна, працює в Україні вже двадцять років, а у світі – з 1969 року і представлений e 150 країнах. В Україні фонд допомагає розвивати гендерну рівність, допомагає жінкам та молоді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *