ОСТАННІ НОВИНИ

Самбір відмовився приймати львівське сміття через протести мешканців

Дарина Смеречанська

|

Через протести місцевих жителів Самбір тимчасово припинив приймати на місцевий полігон ТПВ зі Львова. Відповідне рішення прийняли депутати Самбірської міської ради під час позачергового засідання сесії 18 травня. Про це повідомляє Zaxid.net.

 

Як повідомив міський голова Самбора Юрій Гамар, міські депутати прийняли рішення зупинити прийом львівського сміття з понеділка, 22 травня. У них виникли сумніви, чи не приймає місцевий полігон більше сміття, ніж це задекларовано в угодах із перевізниками.

«Створена депутатська комісія, яка перевіряє усі документи стосовно прийому сміття. До 29 травня депутати опрацюють документи і приймуть рішення», – сказав Юрій Гамар. Також депутати перевірять, чи правильно комунальники експлуатують полігон.

Керівник департаменту ЖКГ Львівської облдержадміністрації Назарій Романчук сказав, що до 29 травня той об’єм сміття, який мав вивозитись до Самбора, перевізники везтимуть на інші сміттєзвалища в області та поза нею.

Водночас видання Leopolis.news повідомило, що напередодні невдоволені львівським сміттям мешканці Самбора перекривали рух сміттєвозів і влаштували збір підписів до мера Самбора та поліції. За даними видання, місцеві активісти заявляють про те, що на Самбірський полігон везуть більший об’єм сміття, ніж це прописується у договорах із перевізниками. «За рік його сюди зі Львова завезли понад 14 тисяч тонн, а передбачали нібито 700 тонн», – зокрема, повідомляє видання.

Юрій Гамар сказав, що не знає, скільки сміття зі Львова приймає сміттєзвалище у Самборі, зазначивши, що щодня цей тонаж – різний. Назарій Романчук сказав, що цифри, названі активістами – неправдиві. Однак він не повідомив, скільки ТПВ зі Львова прийняв Самбір з дня підписання меморандуму, сказавши, що таку інформацію він може надати не раніше 24 травня.

«Будь-яка машина, яка заїжджає на полігон у Самборі, відмічається: записується її вага, час і дата. І там відбувається все у межах чинного законодавства», – заявив він.

Назарій Романчук також заначив, що у найближчі два тижні на Самбірському полігоні почнуть встановлювати сміттєсортувальну лінію, яку вимагав Самбір за згоду приймати сміття зі Львова.

За даними Назарія Романчука, у 2017 році Самбір отримав 14 млн грн компенсації за прийом сміття зі Львова, а з початку 2018 року отримав 3 млн грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *