ОСТАННІ НОВИНИ

Парасюк відмовляється з'являтися за повістками в Генпрокуратуру

Дарина Смеречанська

|

Генеральна прокуратура заявляє, що депутат Верховної Ради Володимир Парасюк відмовляється з’являтися в прокуратуру для участі в слідчих діях у справі про вбивство міліціонерів під час Євромайдану. Про це сказала прокурор Юлія Малашич під час суду щодо обрання запобіжного заходу активісту Євромайдану Івану Бубенчику, передає «Лівий берег».

 

Прокурор різко виступила проти передачі підсудного на поруки чотирьох депутатів парламенту, серед яких Парасюк.

Вона зазначила, що Парасюк ще не набув статусу свідка в цьому кримінальному провадженні, але тим не менше відмовляється з’являтися за повістками в Генпрокуратуру

“Він більш як 10 разів викликався в цьому кримінальному провадженні для участі в слідчих діях … Але жодного разу не з’явився”, – сказала Малашич.

Відзначається, що присутній в суді депутат Андрій Денисенко почав ображати прокурора, звинувативши його в брехні.

Раніше сьогодні Печерський районний суд Києва відмовився брати Бубенчика під арешт і передав його на поруки депутатів Верховної Ради Олегу Петренку і Андрію Денисенку. Нагадаємо, 27 квітня суд не зміг обрати Бубенчику запобіжний захід через технічну проблему.

Активіста Майдану Івана Бубенчика правоохоронці затримали на Львівщині 3 квітня і доставили до Києва. Прокуратура вручила йому підозру у вбивстві двох правоохоронців на Майдані під час Революції гідності.

Однак згодом ГПУ змінила підозру на посягання на життя співробітника правоохоронного органу і незаконне поводження зі зброєю.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *