ОСТАННІ НОВИНИ

Священика на Львівщині позбавили сану за порушення таємниці сповіді

Дарина Смеречанська

|

Чотири роки тривало розслідування дій панотця греко-католицької церкви на Львівщині. У процесі задіяли навіть священнослужителів із Ватикану. Сам колишній священик вини за собою не відчуває, повідомляє ТСН.

 

Про гріхи Івана Федуніва чотири роки тому дізналося все село. Якось у Народному домі люди зорганізували збори. Був присутній і тодішній ігумен храму. Каже, між ним та панотцем виникла суперечка. І священик, мовляв, не стримався й розбовкав сповідь. Після цього бажання сповідатись у чоловіка зникло.

«Я йому сказав, отче, шо ви робите. То ж не можна того робити. А він мені нічого не відповів. Припустіть, ви йдете сповідатися, а він тайну сповіді розказав. Ви хочете йти сповідатися до такого священика, певне, шо ні», – каже  мешканець с. Жулин Іван Федунів.

Сам колишній панотець Іван Сивак на зустріч із журналістами приходить у священицькому вбранні – на сорочці білий комірець.

«Я для вас не священик. А перед Богом я завжди був і буду священиком», – каже колишній священик УГКЦ Іван Сивак.

Показує наказ, яким його позбавляють сану. Каже, рішення приголомшило. Двадцять п’ять років сумлінно служив людям і церкві. Гріха за те, що порушив таємницю сповіді, не бачить.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *