ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині правоохоронці звільнили 10 осіб із незаконної реабілітації

Юлія Шпак

|

На Львівщині із незаконної реабілітації правоохоронці звільнили 10 осіб. Про це львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури у Львівській області.

 

Прокуратура Львівської області продовжує виявляти на Львівщині факти застосування до громадян примусу та обмеження їх прав і свобод суб’єктами недержавного сектору, які функціонують під виглядом реабілітаційних центрів.

«Трапляються випадки незаконного утримування та позбавлення волі. Зокрема, упродовж цього року прокуратура, спільно з іншими правоохоронними органами, організувала перевірки з метою виявлення та припинення діяльності таких закладів. Відтак, виявлено низку приватних приміщень, у яких розташовувались реабілітаційні центри для осіб з наркотичною залежністю. З’ясувалось, що до працівників поліції із заявами про їх незаконне утримання звернулось 10 осіб. Відтак, завдяки втручанню правоохоронців, вказані особи були звільнені з реабілітаційних центрів», – йдеться у повідомленні.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.146 КК України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), досудове розслідування у якому триває.

Також у прокуратурі звернулись до мешканців Львівщини:

«Якщо вам відомі аналогічні факти порушень конституційних прав громадян, телефонуйте у прокуратуру Львівської області за телефоном цілодобової «гарячої лінії» – (0322) 35-62-37 або надсилайте звернення на електронну адресу [email protected]. За наявності підстав, вживатимуться заходи до поновлення порушених прав громадян», – йдеться у повідомленні відомства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *