ОСТАННІ НОВИНИ

Цьогоріч у «Шевченківському гаю» відреставрують вісім великих архітектурних пам’яток

Юлія Шпак

|

У 2018 році у Музеї народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького планують відрестувати вісім об’ктів. Про це львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

 

За минулий рік у Шевченківському гаю відреставрували ще 9 об’єктів. Для цього із бюджету розвитку міста було використано 1 369 989,91 грн. На 2018 рік музейники запланували реставрацію 8 об’єктів, зокрема візьмуться за церкву із с. Стоянів і хату зі с. Сілець, що у секторі «Львівщина», а також відновлять не так давно реставрований буковинський вітряк зі с. Шилівці, який минулого року пошкодив буревій.

«Як показує досвід, за рік у середньому ми реставруємо 8-9 великих архітектурних об’єктів. За минулий рік нам навіть вдалося перевиконати наш план: замість вказаних восьми, ми повністю зробили дев’ять, а ще один, хату зі с. Бережниця – відреставрували на 50 відсотків. Таким чином, незважаючи на труднощі, які створюють часом погода, а часом і людський фактор, ми упевнено працюємо, дотримуючись задекларованої стратегії Музею», – зазначив директор Роман Назаровець.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *