ОСТАННІ НОВИНИ

Супрун розповіла, скільки води потрібно пити людям, аби бути здоровими

Юлія Шпак

|

Для того, щоб залишатися здоровим, щодня потрібно випивати достатню кількість води. Про це на своїй сторінці на Facebook повідомила в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

 

«Часто люди недооцінюють вплив на самопочуття і здоров’я такої простої речі. Натомість від нормального водного балансу в організмі залежить, як ми себе почуваємо, мислимо та діємо.Наприклад, вода виконує функції амортизації та змащення суглобів, регулює температуру тіла та забезпечує живлення головного і спинного мозків. Достатнє вживання води щодня допомагає подолати хронічну втому, стрес, покращує роботу мозку та всього організму», – написала вона.

Також Уляна Супрун додала, що потреби людей у воді залежать від віку, фізичної активності, температури навколишнього середовища, стану здоров’я, а також статі.

«Доросла активна людина може витрачати до 3 літрів води на день. Тож рекомендована добова норма варіюється в межах від 2,5 до 3,7 літра для чоловіків та близько 2 – 2,7 для жінок», – пояснилавона.

Окрім цього, в. о. міністра охорони здоров’я зазначила, що людям потрібно вживати більше води в чистому вигляді, а також їсти більше овочів та фруктів. Це допоможе тримати водний баланс вашого організму в нормі й ви почуватиметеся значно краще.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *