ОСТАННІ НОВИНИ

Замах на бізнесмена Рясне-Руської. Повернення у 90-ті?

Омелян ШЕВЧУК

|

29 березня цього року, близько 08.30 ранку, на в’їзді до приватного будинку відомого львівського бізнесмена виявили розтяжку із бойовою гранатою.

У такий спосіб, очевидно, намагались скоїти замах на життя директора будівельної компанії «Гарантспецбуд ЛТД» Андрія Кухтицького, що проживає на території Рясне-Руської селищної ради неподалік Львова.

Як повідомила дружина бізнесмена, гранату на воротах приватного будинку побачив зранку їх п’ятирічний син, що бавився неподалік.

Батьки одразу повідомили про знахідку поліцію, та залишились очікувати приїзду вибухотехніків та слідчо-оперативної групи, фактично опинившись в пастці у власному будинку.

Як стало відомо, на місце події прибув сам очільник ГУ НП у Львівській області генерал-майор поліції Валерій Середа разом із керівником кримінальної поліції Тарасом Сабанюком та начальником слідчого управління поліції Миколою Самарчуком.

Вибухотехніки знешкодили вибуховий пристрій та скерували його для проведення необхідних експертиз.

Життю та здоров’ю сім’ї директора ТОВ «Гарантспецбуд ЛТД» станом на сьогодні нічого не загрожує.

Зі слів самого Андрія Кухтицького, він не може навіть припустити, хто б міг вчинити замах на нього чи членів його родини. Також зазначив, що на момент виявлення небезпечної знахідки в домі перебували він з дружиною та двоє малолітніх дітей, одному з яких ще не виповнилось і року.

«Якби не високий професіоналізм співробітників нацполіції Львівщини, могло б статись непоправне, могли б постраждати діти»,- повідомив потерпілий бізнесмен.

«Навряд це можна пояснити моєю професійною діяльністю, позаяк працюємо виключно в правовому полі, та фактично з усіма гравцями на ринку перебуваємо у дружніх відносинах», – зазначив директор ТОВ «Гарантспецбуд ЛТД».

Слід зазначити, що уже понад 15 років Андрій Кухтицький займається будівництвом та реконструкцією доріг на Львівщині, очоливши за цей час ряд підприємств, що виконували будівельні роботи за державні кошти.

З червня 2016 року очолює ним же ж засноване ТОВ «Гарантспецбуд ЛТД», яке в період 2016 -2017 років реконструювало понад 70 вулиць лише у м. Львові, та понад 30 різноманітних об’єктів у Львівській, Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Харківській та Сумській областях.

«Проте, як і фактично кожне підприємство, що виконує будівельні роботи за державні кошти, періодично зазнаємо тиску з різноманітних відомств та структур», – зазначає Андрій Кухтицький.

«Нажаль, сучасні реалії не дають змоги національному будівельному бізнесу рухатись до поставлених цілей без перешкод, які в тому числі чи не щодень створюються штучно», -скаржиться бізнесмен.

«Але випадок з вибуховим пристроєм – це вже переступає усі межі здорового глузду. Переконаний, що моя діяльність жодним чином не могла б мати наслідком таке, у мене немає ворогів. Конкуруємо лише в правовому полі, а тому виключаю будь-які натяки на розподіл бізнес-інтересів тощо», – наголошує директор ТОВ «Гарантспецбуд ЛТД».

Нагадаємо, що у Франківському районному суді м. Львова станом на сьогоднішній день слухається кримінальна справа щодо недоведеного обвинувачення Андрія Кухтицького у привласненні бюджетних коштів у особливо великих розмірах.

«За час досудового слідства у цій справі мали місце велика кількість провокацій, пліток та поширення неправдивої інформації щодо моєї діяльності. З якою метою це вчиняється – мені досі незрозуміло. На даний час справою займаються правники, з допомогою яких я маю твердий намір довести, що виконані під моїм керівництвом будівельні роботи відповідають усім будівельним нормам, та кожна копійка з бюджету витрачена належним чином», – коментує бізнесмен.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *