ОСТАННІ НОВИНИ

Генпрокуратура викрила у Львові антиукраїнську організацію, якою керував «Український вибір»

Олександр Косик

|

Генеральна прокуратура вивчає можливі контакти голови організації «Український вибір» Віктора Медведчука з Володимиром Рубаном та Надією Савченко. Про це генпрокурор Юрій Луценко заявив в ефірі програми «Свобода слова», пише його речниця Лариса Сарган.

 

Юрій Луценко також заявив, що у кільком містах України, напередодні затримання Рубана І Савченко, викрили антиукраїнські організації, що фінансувались Росією.

«У нас є запитання до діяльності «Українського вибору» як центру антиукраїнської пропаганди. За 2 тижні до подій із затриманням Рубана та Савченко СБУ, військова прокуратура та кримська прокуратура ліквідували декілька антиукраїнських кубел, які за гроші Москви, які ми вилучили, за планами Москви, які ми також із завданнями вилучили, в Дніпрі, Харкові, Львові, Київській та Миколаївській областях організували підривну діяльність на території України…

Центром таких дій, за багатьма даними, може бути партія, яка називається “Український вибір”, яку очолює пан Медведчук. І ми дійсно цим займаємось понад рік», – сказав він.

Прокуратура шукає прив’язку Медведчука до Рубана і Савченко.

«Друга частина, більш серйозна, це йомовірна причетність самого пана Медведчука до діяльності і Рубана, і Савченко. Ми вивчаємо їхні ймовірні контакти.

Ми прекрасно розуміємо, що Рубан і Савченко, навіть якщо б їм вдалося завербувати цілий полк спецназу, не могли б діяти окремо від якогось більш глобального плану», – додав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *