ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні на обліку перебуває майже 35 тисяч хворих на туберкульоз, - МОЗ

Юлія Шпак

|

В Україні захворюваність на туберкульоз знизилася у 2017 році на 5,5% у порівнянні з 2016 роком. Зараз на обліку перебуває 34 966 українців з туберкульозом, із них близько 8 000 з лікарсько-стійким туберкульозом. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я України.

 

Згідно з даними останнього звіту з епідеміологічного нагляду за туберкульозом, кожен четвертий випадок лікарсько-стійких форм туберкульозу у Європейському регіоні ВООЗ залишається непоміченим.

«Показник виявлення лікарсько-стійкого туберкульозу у Європейському регіоні ВООЗ виріс з 33% в 2011 до 73% в 2016 році, проте цільовий показник у 85%, сформульований в Європейському плані дій по боротьбі з туберкульозом, як і раніше, не виконаний», – зазначає експерт Європейського регіонального Бюро ВООЗ Огтай Гозалов.

Як розповів генеральний директор Центру громадського здоров’я МОЗ України Володимир Курпіта, підхід до лікування пацієнтів має змінитись – довготривале перебування в стаціонарі сьогодні не вважається ефективним з точки зору лікувального процесу.

«Так, в Україні середня тривалість госпіталізації пацієнтів з чутливим туберкульозом становить 1,5 місяці, зі стійким до протитуберкульозних препаратів – 5 місяців. А в США, наприклад, середня тривалість перебування хворого на чутливий туберкульоз у стаціонарі складає 15 днів»,  – зазначив він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *