ОСТАННІ НОВИНИ

НАБУ завершило досудове розслідування у справі Львівського бронетанкового заводу

Юлія Шпак

|

Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про завершення досудового розслідування посадовцям Збройних Сил України та ДП «Львівський бронетанковий завод», підозрюваним у кримінальному провадженні за фактом розтрати коштів під час закупівлі двигунів для потреб Збройних Сил України. Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро України.

 

Зазначається, що 3 березня 2018 року цим особам та їх захисникам відкрито матеріали досудового розслідування для ознайомлення.

Зокрема:

  • директор ДП «ЛБТЗ» підозрюється у вчиненні злочину за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України, ч.2 ст.366 КК України;
  • заступнику директора ДП «ЛБТЗ» з комерційних питань інкримінується вчинення злочину за ч.5 ст.191, ч.2 ст.366 КК України;
  • начальнику Центрального бронетанкового управління ЗСУ, генерал-майору — ч.5 ст.191 КК України;
  • начальнику відділу в управлінні ЦБТУ ЗСУ, полковник — ч.5 ст.191 КК України;
  • засновнику ТОВ «Булет Лайн» — ч.5 ст.27 ч.5 ст.191 КК України.

Під час досудового розслідування встановлено, що ДП «Львівський бронетанковий завод» виграв конкурсні торги на поставку Центральному бронетанковому управлінню Збройних Сил України (ЦБТУ ЗСУ) нових двигунів В-46-6. За документами, «ЛБТЗ» придбав у ТОВ «Булет Лайн» і поставив ЦБТУ ЗСУ 40 двигунів.

«Зібрані слідством докази свідчать про те, що насправді двигуни надійшли на завод від третьої сторони без жодних документів; договір із ТОВ був фіктивний, а двигуни — не новими, а такими, що були у використанні. До того ж, ці самі двигуни у 2008–2009 вже були реалізовані підприємствам на внутрішньому ринку як надлишкове майно Міністерства оборони України», – йдеться у повідомленні відомства.

Також у НАБУ додають, що за результатами проведення низки експертиз — економічної, комплексної судової автотехнічної, трасологічної, товарознавчої експертизи двигунів — слідство уточнило розмір збитків, завданих державі через корупційне правопорушення. Вони перевищують більш ніж 14,15 млн грн.

Нагадаємо, 14 липня працівники НАБУ затримали директора бронетанкового заводу Романа Тимківа та його заступника Олега Ткаченка. За даними НАБУ, керівництво заводу причетне до закупівлі вживаних моторів до танків Т-72 замість нових. У цій справі також затримали ще трьох осіб: генерал-майора і полковника з ЦБТУ ЗСУ Озброєння ЗСУ, засновника приватної фірми.

Також 15 липня директору ЛБЗ Роману Тимківу було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 2 місяці з можливістю внесення застави у розмірі 2 млн грн, його заступнику призначено арешт на 60 днів з можливістю внесення застави у сумі 1,8 млн грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *