ОСТАННІ НОВИНИ

Луценко має докази того, що Савченко планувала теракт та вимагатиме її арешту

|

Генеральний прокурор України Юрій Луценко, виступаючи сьогодні, 15 березня, з трибуни Верховної Ради України заявив, що позафракційний народний депутат України Надія Савченко планувала знищити бойовими гранатами урядову і посадову ложі парламенту, а за допомогою автоматів добивати тих, хто виживе, повідомляє 112.ua.

 

За даними слідства, позафракційний народний депутат Надія Савченко планувала теракт у сесійній залі Верховної Ради.

«У слідства є беззаперечні докази того, що Надія Савченко особисто планувала, особисто вербувала, давала вказівки про те, як провести терористичний акт тут, в цьому залі, знищивши бойовими гранатами дві ложі – урядову і посадову, мінометами обрушивши купол ВР і автоматами добиваючи тих, хто виживе. У нас є беззаперечні докази», – сказав Луценко.

Він анонсував, що сьогодні ж 15 березня, внесе до ВРУ подання про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт нардепа Савченко.

Після виступу Генпрокурора Верховна Рада України виключила нардепа Савченко з комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони.

Нагадаємо, 2 березня 2015 року, Президент України Петро Порошенко присвоїв народному депутату України, члену делегації у Парламентській Асамблеї Ради Європи Надії Савченко звання «Герой України. «Надія є символом незламності українського духу та героїзму, символом того, як треба захищати і любити Україну. Символом нашої перемоги», – заявив тоді Президент.

Також надія Савченко очолила список партії «Батьківщина» на парламентських виборах 2014 року, ставши народним депутатом. 20 грудня 2016 року Савченко виключили з фракції «за діяльність несумісну з програмними засадами і принципами діяльності партії та фракції у Верховній Раді України».

Фото: Апостроф

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *