ОСТАННІ НОВИНИ

Україна хоче побудувати в Австралії майданчик для запуску космічних кораблів

Катерина Родак

|

Україна готова побудувати на заході Австралії майданчик для запуску космічних кораблів, що дозволить цій державі реалізувати свої амбіції в космічній галузі. Таку пропозицію український уряд зробив австралійським колегам ще в 2016 році, повідомляє ЦТС з посиланням на The West Australian.

 

Якщо австралійський уряд схвалить пропозицію України, перші запуски ракет можуть відбутися протягом найближчих п’яти років.

“Ця пропозиція цілком реалістична. Україна могла б робити запуски вже завтра вранці, якби мала майданчик. Ми пропонуємо наших людей і наші експертні знання, якщо Австралія має землю для використання”, – заявив посол України в Австралії Микола Кулинич.

Україна, за його словами, має всі необхідні технічні навички, виробничі потужності, а також серйозний досвід участі в космічній гонці для реалізації цієї ініціативи.

За оцінками української сторони, для реалізації проекту необхідно виділення землі площею 5-7 тис. кв. км у авіабази Кертін на заході Австралії. Вартість дослідних робіт оцінюється в 500 тис. австралійських доларів.

Для будівництва стартових майданчиків, ангарів і допоміжних споруд планується залучення коштів приватних інвесторів, а також сусідніх держав. Космодром може стати найбільшою в Азії майданчиком, яка обслуговує комерційні запуски для регіональних партнерів Австралії, таких як Японія, Сінгапур, Південна Корея та Індонезія.

Сенатор штату Західна Австралія Лінда Рейнолдс українську ідею підтримують.

“Північний Захід нашої держави ідеально розташований для розвитку можливостей запуску”, – впевнена вона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *