ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові запроваджують унікальний для України проект з еко-переробки харчових відходів

Катерина Родак

|

У Львові запустять пілотний проект з організації збирання, оброблення (перероблення), утилізації та видалення харчових відходів, які утворюються внаслідок діяльності підприємств, установ та організацій міста.

 

Відповідне рішення 7 березня погодив виконавчий комітет Львівської міської ради.

«До нас звернулась громадська організація «Пермакультура в Україні» про організацію такого пілотного проекту у місті Львові з організації вивезення, утилізації й перероблення саме харчових відходів. Наше ЛКП «Зелене місто» на виконання стратегії по поводженню з побутовими відходами погодилося організувати такий пілотний проект»,- зазначила директор департаменту економічного розвитку ЛМР Ірина Кулинич.

Пілотний проект передбачає, що підприємства збиратимуть саме харчові відходи, будуть транспортувати  їх на полігони, де їх можна буде переробити.

«Наприклад, здійснювати переробку можна  на полігоні села Воля Гомулецька. Там є екологічний коледж, є полігон, де громадська організація «Пермакультура в Україні»  вже пробувала здійснювати такі речі. Найголовніше для нас – організувати збір, перевезення, миття контейнерів, аби розпочати цей процес. Ми давно працюємо над тим, щоб зменшити кількість відходів, які будуть вивозити на полігон для того, щоб це була екологічна переробка і можна було далі використовувати цей компост, який буде утворюватися», – зазначила Ірина Кулинич.

Так, ЛКП «Зелене місто» має укласти угоди з такими підприємствами, організаціями, установами, аби спробувати зменшити ту кількість відходів, які будуть вивозити на інші полігони, а також переробляти харчові відходи, від чого утворюватиметься компост.

Додамо, що такий проект стане першим подібним в Україні.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *