ОСТАННІ НОВИНИ

Борчині за гендерну рівність звернулися до СБУ через погрози зі сторони радикалів

Катерина Родак

|

Представниці організації «Жіночі перспективи» звернулися до СБУ та Нацполіції через антифеміністичний ролик, який опублікував «Правий сектор».

 

У вказаному ролику представники правої радикальної організації «Правий сектор» називають представників спільнот ЛГБТ та феміністок збоченцями, а мету їхнього створення – захоплення влади. Окрім того, ролик наповнений провокативними фотографіями та нарізками з відео.

На це відео з гострою критикою відреагувало кілька феміністичних спільнот. Зокрема, волонтерки центру «Жіночі перспективи» подали заяви до правоохоронних органів щодо загрози, яку висловили радикали у своєму ролику.

«Ми, працівниці та волонтерки Центру “Жіночі перспективи” вважаємо, що нещодавнє відео “Правого сектора” під назвою «Зупини виродження свого народу» порушує наші права та несе загрозу нам, як феміністкам-правозахисницям. Ми звернулися до Національної поліції та Служби безпеки України з особистими заявами про вчинення злочинів», – повідомили у «Жіночих перспективах».

Зокрема, у заяві йдеться про те,що відео політичної партії «Правий сектор» застосовує мову ворожнечі, розпалюючи ненависть до національних меншин, феміністок, ЛГБТ, а також публічно закликає до знищення таких осіб.

Окрім того, волонтерки організації закликають усіх, хто згоден з їхньою позицією, роздрукувати шаблон заяви, підписати його і відправити у відповідні правоохоронні органи з повідомленням про вручення.


Додамо, що 8 березня у Львові пройде традиційний жіночий марш.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *