ОСТАННІ НОВИНИ

ЄС продовжив санкції проти «сім’ї Януковича»

Дарина Смеречанська

|

Європейський Союз остаточно затвердив рішення про продовження ще на рік обмежувальних заходів, запроваджених проти 13 посадовців часів президентства Віктора Януковича, які підозрюються у протиправному привласненні державних активів. Відповідне рішення ухвалила у понеділок без обговорення Рада ЄС, повідомляє Укрінформ.

 

«5 березня 2018 року Рада ЄС продовжила до 6 березня 2019 року заморожування активів 13 осіб за протиправне присвоєння українських державних активів та зловживання службовим становищем», – заявили в ЄС.

Разом з тим стосовно двох осіб, які раніше були у санкційному списку, цього разу обмежувальні заходи не продовжені. Це, зокрема, колишній міністр юстиції Олена Лукаш та народний депутат Сергій Клюєв.

Санкції проти посадовців режиму Януковича були вперше запроваджені у березні 2014 року.

До санкційного списку ЄС входять, зокрема, екс-президент Віктор Янукович та його старший син Олександр Янукович, екс-прем’єр-міністр Микола Азаров, екс-глава адміністрації президента Андрій Клюєв, екс-генпрокурор Віктор Пшонка, екс-міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, екс-заступник прем’єр-міністра Сергій Арбузов тощо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *