ОСТАННІ НОВИНИ

За рік зарплати штатних працівників Львівщини зросли майже на 30%

Катерина Родак

|

Середня заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій Львівської області у січні 2018 року становила 6950 грн та збільшилася порівняно з відповідним місяцем 2017 року на 29,4%. Мова йде про компанії, де працює більше 10 осіб.

 

У січні 2018 року найвищу зарплат, згідно даних обласного управління статистики, отримали працівники фінансової та страхової діяльності  – більше 11 тисяч гривень, сільського, лісового та рибного господарств – майже 10 тисяч гривень, державного управління й оборони, обов’зкового соціального страхування  – 8,6 тис. грн, транспорту, складського господарства, поштової та кур’єрської діяльності – 8,5 тис. грн.

Станом на 1 лютого 2018 року загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати підприємств, установ та організацій області становила 100,2 млн грн. Чотири п’ятих від загальної суми невиплаченої заробітної плати, а це 80,3 млн грн, припало на промисловість. Працівникам будівельних організацій заборговано 7,4 млн грн, борг у сфері охорони здоров’я становить 6,6 млн грн. Водночас невиплата зарплат на суму близько 1,7 мл грн зафіксована у сферах оптової та роздрібної торгівлі, ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів. Ще 1,4 млн грн не виплатили працівникам  професійної, наукової та технічної діяльності.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *