ОСТАННІ НОВИНИ

У Києві затримали більше сотні мешканців наметового містечка під Радою

Катерина Родак

|

Працівники поліції затримали 101 мешканця наметового містечка, що біля Верховної Ради. Про це повідомив  радник голови МВС Зорян Шкіряк.

 

Як написав він у Facebook, у протестувальників проживання поліція вилучила ще дев’ять, ймовірно, бойових гранат РГД-5 з запалами

«Під час проведення, санкціонованих рішенням суду, слідчих дій в наметовому містечку на Грушевського, було знайдено предмети, що точно мало схожі на «мирну акцію протесту», – написав Зорян Шкіряк.

Водночас  заступник Голови Національної поліції України – начальник поліції Києва Андрій Крищенко повідомив,  сьогодні, 3 березня, працівники поліції Києва проводять слідчі дії в наметовому містечку, розташованому біля стін Верховної Ради України.

«Ми проводимо слідчі дії, як вказано в постанові. Будемо вилучати предмети, які використовувалися для нападу на поліцейських, нанесення тілесних ушкоджень. Візуально – зараз працюють вибухотехніки – є споряджені гранати. Їх теж будуть вилучати, а також будемо вилучати речі, які проходять по інших кримінальних провадженнях», – зазначив Андрій Крищенко.

Він додав, що слідчі працюють за кримінальними провадженнями, одне з яких відкрито за фактом спроби захоплення Міжнародного центру культури і мистецтв (Жовтневого палацу), а інше – по подіях 27 лютого біля стін ВР. Нагадаємо, що 27 лютого біля Верховної Ради України постраждали 14 правоохоронців.

Фото: Зорян Шкіряк та Нацполіція

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *