ОСТАННІ НОВИНИ

«Укрзалізниця» витрачає 900 тис. грн на іграшкові поїзди

Лаврентій Дубич

|

Філія «Центр сервісного забезпечення» ПАТ УЗ уклала договір на постачання моделей ретро-потягів «з пасажирськими вагончиками» в кількості 60 шт. загальною сумою 884 100 грн. Дана закупівля проводилась по переговорній процедурі, тобто постачальник був обраний без тендеру. Ним виявився ФОП Остапченко В’ячеслав Вікторович з міста Ірпінь. Про це повідомляє Zалізниця без корупції.

 

В’ячеслав Вікторович зареєстрований як ФОП з 1996 року. Має два державні контракти, які були підписані у 2017 році з тою ж таки Філією «Центр сервісного забезпечення» на придбання лляних сорочок на 312 936 грн. та фляг шкіряних у футлярі на 435 240 грн. Обидві закупівлі проводились по переговорній процедурі. Тобто жодного разу Остапченко не довів мінімальність своїх цін.

Так і цього разу В’ячеслав Вікторович пропонує моделі поїздів за 14 735 грн./шт., ціна яких дуже висока навіть в порівнянні з ринковими цінами на дорогі моделі поїздів. Китайські ж товари коштують в десятки разів дешевше.

Окрім цього в договорі відсутня будь-яка інформація щодо характеристик іграшок (розмір, вага, кількість вагончиків тощо). Отже фактично визначити предмет закупівлі неможливо, хоча це прямо суперечить законодавству. Згідно наказу Мінекономіки №490 звіт про укладений договір обов’язково повинен містити інформацію про технічні та якісні характеристики товарів.

Не зрозуміло і те для чого «Укрзалізниці» потрібні такі дорогі іграшки і чи доцільно на них витрачати  майже 900 000 грн. Минулого року майже за такі ж гроші УЗ купувала новий вантажний вагон.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *