ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян просять декілька днів економити газ

Дарина Смеречанська

|

Місто не отримало жодних офіційних вказівок від державних органів щодо обмежень по лімітах газу, однак, просить усіх мешканців, які мають індивідуальне опалення в будинках, також перейти на ощадливий режим. Про це заявив  заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак, передає прес-служба ЛМР.

 

«У Львові все стабільно, місто працює в нормальному режимі, тепло подається за графіком та відповідним температурним режимом. Наразі обмежень не робимо, але будемо працювати в ощадливому режимі, тобто, тримати на тих параметрах мінімум-максимум, не завищуючи параметри.

Станом на зараз у нас нема жодного офіційного документу від державних органів. Якщо буде якесь офіційне звернення, тоді будемо діяти відповідно до ситуації. Наразі тепло подаємо до лікарень, садочків, будинків. На вихідні в школах і садочках подача теплоносія буде обмежена, але так, щоб уникнути замерзання, щоб не витрачати теплоносій, але підтримувати нормальну температуру в будинках.

Враховуючи таку ситуацію в країні, хочу звернутись до тих, хто має приватні котельні, або вдома на індивідуальному опаленні — працювати в ощадливому режимі, щоб дати змогу зекономити. Ми діємо в межах міста.

Якщо будуть якісь вказівки, ми будемо перебудовувати роботу теплопостачальних підприємств або вводити наші обмеження. Наразі все спокійно. Думаю, відмикати дитячі школи та садочки, коли на вулиці -16°С, нема потреби. Якщо буде таки необхідність в обмеженні, то починати треба з промислових підприємств, які не є підприємствами життєзабезпечення міста. Люди не мають відчувати негараздів від цих проблем, тим більше, діти, школярі. Поки нема офіційного підтвердження і обмежень нам по лімітах газу, все працюватиме у режимі, як було до цього», — розповів Сергій Бабак.

Відтак, у Львові подачу тепла до навчальних закладів міста буде переведено в ощадливий режим. При цьому у приміщеннях буде забезпечено температуру необхідну для нормального і комфортного проходження навчального процесу. Призупиняти навчання в школах і садочках Львова не будуть. Станом на сьогодні місто Львів працює у звичному режимі — опалення подається до усіх споживачів теплопостачальних підприємств: населення, школи, садочки, лікарні, поліклініки тощо. На вихідні дні у навчальних закладах буде підтримуватися мінімальна температура, яка дозволяє працювати системі теплопостачання і уникнути замерзання трубопроводів.

У Львівській міській раді також закликали власників індивідуальних газових котлів зменшити споживання газу протягом наступних 4-х днів задля економії.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *