ОСТАННІ НОВИНИ

«Укравтодор» планує підписати договір на будівництво платної дороги Львів-Краковець цього року

Катерина Родак

|

В«Укравтодорі» сподіваються підписати перший договір на будівництво концесійної дороги уже цього року. Про це повідомив в.о. керівника «Укравтодору» Славомір Новак.

 

Першою платною магістраллю в Україні, як і анонсувалось раніше,  буде траса Львів-Краковець. Її будівництво розпочнеться у 2019 році.

«Сподіваюся, що вже цього року буде підписано перший договір про будівництво доріг на основі концесії. Першою концесійною дорогою стане дорога від Львова до українсько-польського кордону, що сприятиме розширенню економічних зв’язків між Україною та країнами ЄС», – написав у Facebook Славомір Новак.

Як відомо, 27 лютого парламент схвалив закон “Про внесення змін у деякі законодавчі акти України у сфері будівництва та експлуатації автомобільних доріг” (реєстраційний номер 6766), яким дозволяється будувати та експлуатувати автомобільні дороги на умовах концесійного договору.

Ще у 2015 році «Укравтодор» оголосив конкурс на будівництво платної дороги Львів – Краковець. Але пізніше  стало відомо, що конкурсні заявки претендентів – української компанії “Українські транспортні магістралі” і французької Bouygues – не відповідають умовам конкурсу. Після того мінінфраструктури вирішило внести зміни у законодавство, перш ніж оголошувати повторний конкурс. На той момент вартість будівництва дороги оцінювали у 360 мільйонів євро.

Восени 2017 року стало відомо, що перша платна дорога може коштувати близько 11 центів за кілометр.

За попередніми даними, довжина нової дороги становитиме близько 84 кілометрів.

Окрім дороги Львів-Краковець, платні магістралі планують збудувати також за напрямками Київ-Біла Церква, Житомир-Одеса.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *