ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові хочуть змінити правила встановлення літніх майданчиків

Катерина Родак

|

Команда Львівського регуляторного хабу ініціює громадські слухання щодо регулювання встановлення і функціонування літніх майданчиків у Львові.

 

Під час слухань обговорять  альтернативні підходи щодо покращення становища цієї сфери, які були розроблені завдяки аналізу  рішень міської ради, дослідженню найкращих зарубіжних практик та комунікації із зацікавленими сторонами і експертним середовищем міста.

«Створення максимально простого та зрозумілого регулювання ринку літніх майданчиків призведе до мінімізації корупційних ризиків та вигоди для усіх зацікавлених сторін. Важливим моментом є те, що результатом ефективного регулювання буде не лише економічна вигода для усіх учасників процесу, але й збереження естетики та порядку в місті», – мовиться у повідомленні Львівського регуляторного хабу.

Учасники хабу виділили три ключові проблеми, які потрібно вирішити для підвищення ефективності регулювання літніми майданчиками у Львові:

  • спростити процес оформлення договорів для підприємців;
  • запровадити ефективний механізм конкуренції за площі під літні майданчики без прив’язки до стаціонарних закладів;
  • переглянути доцільність обмеження сезонності ведення цього бізнесу.

Також у регуляторному хабі напрацювали декларативний спосіб оформлення дозволів на розташування майданчиків. Він полягає в тому, що підприємець реєструє відповідну декларацію, до якої прикріплює усі необхідні документи та очікує на реєстрацію відповідним органом. У разі відсутності відповіді у вказані терміни рішення вважається прийнятим позитивно за принципом мовчазної згоди.

«Пропонований підхід допоможе спростити порядок видачі дозволів, мінімізувати корупційні ризики при їх оформленні, збільшити надходження до місцевого бюджету (завдяки аукціонам на літні майданчики без прив’язки та орендній платі за майданчики, які стоять від моменту декларації), зменшити зловживання зі сторони підприємців та збільшити кількість робочих місць», – вважають ініціатори громадських слухань.

Остаточна дата проведення громадських слухань наразі невідома.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *