ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові запрацював новий осередок для важконеповносправної молоді

|

У Львові на вул. Кирилівській, 3А запрацював новий осередок денного перебування для осіб з інвалідністю, віком від 18 до 45 років. Тут молоді люди з фізичними та інтелектуальними особливостями розвитку впродовж дня отримують соціальні послуги, ведуть активний спосіб життя у супроводі фахівців. Про це Львывському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

 

«Це продовження створення мережі осередків для важконеповносправної молоді по районах Львова для того, щоб соціальні послуги для них стали доступними за місцем проживання. Ми продовжуємо працю над пошуком приміщень, бо наша амбітна мета – відкрити такі центри в кожному районі міста, щоб люди, які мають таку потребу, мали можливість не затрачати великого часу на доїзд до «Джерела». Водночас, коли ми відкриваємо такі центри в районах, то маємо змогу більше в саме «Джерело» приймати таких дітей, щоб починати реабілітацію з раннього віку.

Перший такий осередок для людей, старших 35 років, було відкрито Центром «Джерело» за підтримки міста в березні минулого року на вул. Дністерській, 12. Тепер відкриваємо такий центр для молоді на вул. Кирилівській, і до кінця року плануємо відкрити на вул. Роксоляни, 23. Такі центри розраховані на тих, які живуть в цих районах, і це велика допомога для батьків.

Зараз орієнтовно 30 людей перебуває в черзі на реабілітаційні послуги в «Джерелі». Загалом у Львові є близько 3 тис. осіб, які мають таку потребу», – розповів начальник управління соціального захисту Львівської міської ради Ігор Кобрин.

Новий осередок для молоді з особливими потребами, віком від 18 до 45 років, відкрито в комунальному приміщенні вул. Кирилівській, 3А, площею 63,2 кв.м. Приміщення облаштували за рахунок коштів бюджету розвитку міста в сумі 345 тис. грн. – на реконструкцію, і 46 тис. грн. – на придбання основних засобів. За кошти благодійників, Центр «Джерело» придбав частину меблів, встановив стельовий підйомник, охоронну сигналізацію та частково облаштував прибудинкову територію (зокрема, пандус).

Осередок працюватиме щоденно з 9.00 до 16.00 год. Його відвідуватиме 10 молодих людей з фізичними та інтелектуальними особливостями розвитку, їх довозитимуть до осередку мікроавтобусом Центру «Джерело», та забезпечуватимуть для них гаряче харчування. З молоддю працюватиме  двоє асистентів, які пройшли підготовку на базі Центру «Джерело», а також інші фахівці «Джерела» (психолог, соціальний працівник, культорганізатор).

«Цей осередок почав працювати вже з 1 лютого. До нього щоденно приїжджає 10 молодих осіб, від 18 і до 45 років. Працівники «Джерела» складають  їхній щоденний план заходів з реабілітації, які вони здійснюють впродовж дня, і також у співпраці з батьками ці навики підтримуються вдома, що дуже важливо. Ми забезпечуємо транспортне доведення, харчування. Плануємо розвиватися, робити зелені насадження на території і, сподіваємося, що буде ще більше таких осередків з’являтися, тому що охочих і потребуючих є багато», – розповіла директор центру «Джерело» Зореслава Люльчак.

Зазначимо, що на програмах Центру «Джерело» щоденно перебуває 180 дітей. Минулого року було відкрито центр на вул. Дністерській, в якому перебуває 7 людей старшого віку, які є неповносправними. Тепер такий центр для відкрили на вул. Кирилівській,  і тут перебуває 10 людей з інвалідністю. І вже до кінця року планують відкрити такий центр і на вул. Роксоляни, де зможуть перебувати 13 осіб. Окрім того, до кінця року планують також збільшити кількість осіб в центрі «Джерело» – там зможе перебувати до 280 осіб.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *