ОСТАННІ НОВИНИ

Омелян каже, що на дорозі Дрогобич – Самбір асфальт в сніг не клали: там провели ямковий ремонт

Дарина Смеречанська

|

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян відреагував на опубліковане відео зимового ремонту аварійної дороги Дрогобич – Самбір, яке «підірвало» мережу і викликало чимало обурення.

 

Як він пояснив, на цій ділянці дороги проводять ямковий ремонт.

«Зрада скасовується, при рудиментах певного ідіотизму.В минулому році розпочався ремонт даного автошляху. Оскільки вчасного фінансування не було, встигли лише розпушити і вирівняти основу, асфальт не клали. Звісно, що впродовж зими дорога в поганому стані. Для того, щоб забезпечити проїздність – ліквідують глибокі ями до 40 см зфрезированим матеріалом», – написав Володимир Омелян у Facebook.

Водночас він додав, що керівництво Львівської області попросило дати техніку та матеріали, щоб забезпечити хоч якийсь проїзд, оскільки було дуже багато скарг.

«Це зроблено, причому безкоштовно.До того в мережі були ролики, де показували, що ця дорога як решето… В принципі, замість прокльонів мало б бути дякую», – наголосив міністр.

Водночас Володимир Омелян додав, що навесні планують розпочати повноцінний ремонт автошляху.

«Власне, щоб всі все встигали і ми мали гарантоване фінансування на дороги, а не обіцянки – з 1 січня 2018 запустили Дорожній фонд. І, на завершення, нагадаю – 90% українських автошляхів в надзвичайно поганому стані, бо ніколи не були державним пріоритетом і лише джерелом корупції.
З 2016 року ми змінили ситуацію: 2016 – відремонтовано 1000 км, 2017 – 2470 км, з цього року маємо рекордне і гарантоване фінансування – 50 млрд. Працюємо», – зазначив міністр.

Власне, у соцмережах виникла хвиля обурення через відео ремонту дороги Дрогобич-Самбір, який розпочато попри сніг.

Днями у мережу виклали відео аварійної дороги Дрогобич – Самбір. Більше того, через жахливий стан дороги на маршрут навіть перестали виходити автобуси.

У суботу, 10 лютого, місцевим мешканцям увірвався терпець і люди вийшли на пікет.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *