ОСТАННІ НОВИНИ

На двох працівників підрозділу «Львівської залізниці» обвалився кран. Чоловіки загинули

Катерина Родак

|

Сьогодні, 30 січня, о 8:50 год. на території бази комплектації станції Хриплин  регіональної філії «Львівська залізниця» стався нещасний випадок, унаслідок якого смертельних травм зазнали два працівники виробничого підрозділу «Стрийський мостобудівельний поїзд». Про це інформують у прес-центрі «Львівської залізниці».

 

За даними залізничників, 30 січня о 8:10 на базу комплектації станції Хриплин Івано-Франківської дистанції колії прибув вантажний автомобіль КРАЗ із працівниками Стрийського мостобудівельного потяга.

Після закінчення навантаження матеріалами (шайби, кабелі тощо) працівники сіли в автомобіль для виїзду на об’єкт.

«У цей час несподівано знялися різкі пориви вітру, які спричинили самовільний рух козлового крана КК-30-32, що знаходився на території бази комплектації, на відстані 35 м від автомобіля. 30 січня 2018 року кран не працював. Докотившись до опорного тупика в кінці підкранової колії, кран перевернувся та впав, при цьому жорстка стійка кранової конструкції потрапила на кабіну автомобіля КРАЗ. Унаслідок цього смертельних травм зазнали два працівники, які перебували в кабіні вантажівки: водій автотранспортних засобів та електрозварник ручного зварювання ВП «Стрийський мостобудівельний поїзд».

Обставини та причини випадку наразі з’ясовуються, на місце події виїхала комісія ПАТ «Укрзалізниця» для проведення службового розслідування.

На залізниці зазначають, що зазначений кран востаннє працював 29 cічня 2018 року, після чого був узятий машиністом на два протиугінні пристрої, передбачені паспортом крана.

Вказаний кран, 1975 року виготовлення, був введений в експлуатацію в 2011 році. Кран перебував в справному стані, 26 січня 2018 р. Львівський експертно-технічний центр регіональної філії “Львівська залізниця” провів його експертне обстеження.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *