ОСТАННІ НОВИНИ

Львів став лідером України з поводження із тваринами, а Трускавець пасе задніх

Катерина Родак

|

Львів став першим у рейтингу прозорості та успішності міст України з роботи з домашніми та безпритульними тваринами. Рейтинг склала міжнародна платформа з ідентифікації тварин  Animal-id.info UA.

 

За даними, які зібрала платформа, Львів є лідером у впровадження реєстрації домашніх улюбленців. Місто має власний муніципальний реєстр, забезпечує безкоштовне та пільгове чіпування тваринам. Окрім того Львів, у порівнянні з іншими великими містами України, має найменшу кількість безпритульних тварин, а також найкращу систему контролю за бездомними чотирилапими.

Найгірша ситуація із муніципальною системою реєстрації домашніх улюбленців та безпритульних тварин, згідно, рейтингу, у Трускавці: у курортному місті не працює реєстрація домашніх тварин взагалі, а кількість безпритульних тварин сягла позначки 183 у 2017 році. Окрім того, у Трускавці немає GPS-контролю відлову безпритульних тварин, онлайн-системи адопції, міський притулок не має онлайн-мапи.

Зазначимо, що у рейтингу бралися до уваги лише три міста Львівщини: Львів, Трускавець та Дрогобич.

Зазначимо, що у Трускавці відловом  тварин займається волонтерська ГО «Мокрий ніс», а стерилізацією медики на базі комунального підприємства.  Окрім того, у курортному місті часто фіксуються випадки отруєнь безпритульних тварин.

Фото: ЛКП “Лев”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *