ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові затвердили Програму закупівлі житла для чиновників мерії

Соломія Головіна

|

Депутати Львівської міської ради прийняли Програму забезпечення житлом посадових осіб виконавчих органів мерії та працівників комунальних підприємств, установ та організацій. Відповідне рішення прийняли міські обранці прийняли час сесійного засідання.

 

Основною метою реалізації цієї програми є створення відомчого житлового фонду та надання інших можливостей у вирішенні питання забезпечення житлом посадовим особам виконавчих органів ЛМР, працівників комунальних підприємств, установ та організацій.

Як зауважила директор юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич, норми існуючого Житлового кодексу та підзаконних нормативних актів, зокрема, щодо обов’язку органів місцевого самоврядування надавати безкоштовне житло не відповідають сучасним реаліям, проте на законодавчому рівні ця проблема не вирішується протягом багатьох років.

Так, станом на зараз на квартирній черзі у Львівській міській раді перебуває 27294 особи, а починаючи з 2012 року було закріплено всього 125 квартир.

У контрольному списку працівників виконавчих органів Львівської міської ради перебуває 114 осіб, а починаючи з 2006 року житло отримало всього 4 посадові особи виконавчих органів Львівської міської ради.

Термін реалізації програми – 10 років. Вона передбачає закупівлю квартир, надання службового житла, виділення земельних ділянок під створення житлово-будівельних кооперативів. Первинна потребу у коштах для реалізації цієї Програми складає орієнтовно 10 млн грн. Фінансуватиметься вона коштом міського бюджету, посадових осіб виконавчих органів мерії та працівників комунальних підприємств, установ та організацій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *