ОСТАННІ НОВИНИ

Дворівневий паркінг на площі Петрушевича. Депутати дали старт будівництву

Дарина Смеречанська

|

Депутати Львівської міськради під час сесійного засідання вирішили надати дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення ділянки на площі Петрушевича для підземного паркінгу.

 

Як зазначила начальник управління інвестицій та проектів Ольга Сивак, на площі планують облаштувати дворівневий підземний паркінг, однак зараз ЛКП «Львівавтодор» лише розпочинатиме дослідження, у ході яких буде сформовано вимоги до проекту.

Вона зауважила, що наразі невідомо, як саме він виглядатиме.

«Прийнято рішення відвести земельну ділянку на ЛКП «Львівавтодор», яке зробить дослідження, геодезію, геологію, археологію. У ході цих досліджень ми повинні зрозуміти, на яку глибину може йти паркінг. Попередньо ми думаємо, що паркінг буде на два рівні і розрахований на 300 машин. Але це власне підтвердять дослідження, які триватимуть орієнтовно до літа, опісля чого ми зможемо чітко сформувати наші вимоги до цього паркінгу і на початку осені оголосити інвестиційний конкурс», – зазначила вона, інформує прес-служба ЛМР.

Також чиновниця додала, що тривають пошуки інвестора і вже є зацікавлені особи:

«У нас є ідея знайти приватного інвестора і не витрачати на такий об’єкт кошти з міського бюджету. Ситуація не є дуже простою, тому що в Україні знайти інвестора, який інвестуватиме в нерухомість та в такий тривалий проект (близько 10 років), складно. Саме тому, поки тривають дослідження, нам потрібно проводити попередній маркетинг. До нас приїжджають потенційні інвестори, з якими ми можемо проговорити такі проекти паркінгів і широко поширити цю інформацію. Попередньо у нас є деякі зацікавлені, будемо сподіватися, що ці інвестори відгукнуться і візьмуть участь в інвестиційних конкурсах. Такий проект коштуватиме орієнтовно 5 млн євро».

Як пояснила Ольга Сивак, такі проекти як паркінг найкраще робити на площах, а пл. Петрушевича – це одна з площ, яка є найближче до центру, де якраз найбільша проблема з паркуванням у місті.

«На пл. Петрушевича паркується багато машин наземно, але, якщо буде збудовано підземний паркінг, як це є в іноземних містах, це буде і гарніше, і зручніше. На жаль, у нас дуже слабка культура паркування, у людей немає звички платити за це. Коли ми приїжджаємо до Відня чи Варшави, то всі платять, а коли це у рідному місті, то ніхто вже цього не робить…Також біля таких підземних паркінгів буде обмежено наземне паркування, що місто контролюватиме. Ніякий інвестор не погодиться вкладати власні кошти, якщо поруч буде наземне паркування», – зазначила вона.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *