ОСТАННІ НОВИНИ

Садового закликають розірвати угоди з перевізниками, які впровадили платний проїзд для пенсіонерів

Дарина Смеречанська

|

Депутат ЛМР Тарас Гупало зачитав під час сесійного засідання звернення до міського голови Львова, прокуратури та поліції щодо ситуації з перевезенням пенсіонерів у маршрутках, де закликав владу розірвати договори з перевізниками, які впровадили платний проїзд для літніх людей.

 

А також наголосив на необхідності відкрити за цим фактом кримінальне провадження. Про це з сесійної зали передає кореспондент Львівської порталу.

Власне, з 20 січня проїзд у маршрутках приватних перевізників став платним для пенсіонера.

Як зауважив Тарас Гупало, постановою Кабміну від 17 травня 1993 року введено загальний безоплатний проїзд для всіх пенсіонера за віком у міському пасажирському транспорті загального користування.

“Попри це частина перевізників у Львова протиправно і всупереч чинному законодавству вимагають у пенсіонера кошти за проїзд…Ніхто з перевізників досі не поніс відповідальності за ці дії. Очевидно, це ознака банальної узгодженості дій влади міста та власників цих підприємств”, – зазначив депутат.

“Депутати ЛМР категорично проти такого самоуправство. Вимагаємо від мера та виконкому невідкладно розірвати договори на перевезення пасажирів з усіма підприємствами, які дозволили собі незаконно збирати готівку з пенсіонера. Також вимагаємо від прокуратури і поліції відкрити кримінальне провадження за фактами вимагання коштів та їх протиправного привласнення представниками підприємств”, – мовиться у зверненні, зачитаному депутатом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *