Синютка - на п’ятому місці у рейтингу голів ОДА за підсумками 2017 року, - КВУ

Лаврентій Дубич

|

Голова Львівської ОДА Олег Синютка потрапив до першої п’ятірки рейтингу голів ОДА за підсумками 2017 року за результатами звіту Комітету виборців України, оприлюдненому сьогодні, 22 січня, у Києві. Про це повідомляє РБК-Україна.

 

Очолила ж рейтинг діяльності голів ОДА за 2017 керівниця Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична. Як повідомив гендиректор КВУ Олексій Кошель, Харківська область зберігає лідируючі позиції з часу проведення першого дослідження за підсумками 2016 року.

«Очолила рейтинг голова Харківської області Юлія Світлична. На думку експертів, її приклад демонструє, що робота голови ОДА – це не стільки політика, скільки конкретні досягнення в соціальній та економічній сферах, у сфері безпеки. Мова йде не про абстрактні показники – люди повинні відчути на собі. Відкриття нових станцій метро у Харкові, будівництво доріг і мостів, підвищення зарплат на підприємствах області і т. д. – ці показники чітко пояснюють лідерство Світличної», – зазначив Кошель.

Також у першій групі, повідомив гендиректор КВУ, голови Тернопільської (Степан Барна), Вінницької (Валерій Коровій), Донецької (Павло Жебрівський), Львівської (Олег Синютка), Київської (Олександр Горган), Дніпропетровської (Валентин Резніченко) та Миколаївської (Олексій Савченко) обласних державних адміністрацій.

«Тернопільська і Вінницька області поліпшили свої позиції, дещо погіршили – Кіровоградська та Закарпатська», – зазначив Кошель. За даними КВУ, середні результати продемонстрували Запорізька, Закарпатська, Житомирська, Сумська, Кіровоградська, Чернігівська, Луганська та Івано-Франківська області. Найнижчі результати показали Одеська, Херсонська, Полтавська, Хмельницька, Рівненська, Черкаська, Чернівецька та Волинська області.

«За словами експертів, протягом 2017 році у Волинській області накопичилася значна кількість проблемних питань, які не вдалося повністю вирішити. Зокрема, вони стосуються ремонту і будівництва доріг, незаконного видобутку бурштину, вирубки лісів, земельних скандалів», – додають у КВУ.

У КВУ зазначили, що оцінка діяльності голів ОДА складається з двох компонентів: показників соціально-економічного розвитку регіону та результатів опитування експертів. Згідно з результатами аналізу діяльності ОДА, було сформовано три групи: з високим, середнім і низьким результатами.

Фото: Варіанти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *