ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні Рада розглядатиме законопроект про реінтеграцію Донбасу

Олександр Косик

|

Верховна Рада у вівторок розгляне у другому читанні президентський законопроект №7163 «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях» щодо визнання Росії країною-агресором.

 

Окрім того, у першому читанні планується розглянути законопроект №5435 про правовий статус осіб, зниклих безвісти, йдеться в порядку денному Ради, оприлюдненому на сайті парламенту.

Як повідомляє Укрінформ, Президент Петро Порошенко 4 жовтня 2017 року вніс до Верховної Ради законопроект №7163 «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях».

Парламент 6 жовтня 2017 року проголосував за нього в першому читанні.

Відповідно до тексту законопроекту, тимчасова окупація частини території України стала одним із наслідків збройної агресії Російської Федерації проти України.

Проектом передбачено, що межі тимчасово окупованих територій в Донецькій та Луганській областях визначаються за поданням Генерального штабу Збройних сил України. Крім того, пропонується законодавчо встановити, що тимчасова окупація Росією територій на Донбасі є нелегітимною та не створює для РФ жодних територіальних прав.

До другого читання в законопроект включили також дату початку окупації української території – 20 лютого 2014 року, а по всьому тексту законопроекту додано положення з приводу окупації Криму.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *