ОСТАННІ НОВИНИ

Гонтарева допомогла Януковичу вивести в офшор 1,5 млрд доларів?

Омелян Шевчук

|

Українська інвестиційна компанія ICU (Investment Capital Ukraine) сприяла виведенню Віктором Януковичем 1,5 млрд доларів з України. Про це йдеться в розслідуванні журналістів Al Jazeera, повідомляє Цензор.НЕТ.

 

Так, згідно з таємним рішенням Краматорського районного суду, яке потрапило в розпорядження видання, в період з 2012 по 2014 рік ICU виступала посередником під час купівлі доларових облігацій від імені восьми кіпрських компаній. Також у матеріалах суду описана складна мережа компаній, які брали участь у виведенні коштів на офшорні рахунки.

Також наголошується, що в зазначений період часу раду директорів компанії очолювала голова Національного банку України Валерія Гонтарева, яка покинула цей пост у зв’язку зі своїм призначенням у НБУ в 2014 році, після чого продала свою частку в компанії.

Крім того, саме на ICU впав вибір Президента України Петра Порошенка для продажу своєї частки в корпорації Roshen.

Прес-секретар президента заявив у коментарі «Аль-Джазіра», що той «рішуче підтримує зусилля у боротьбі з корупцією в Україні», а Гонтарева додала, що, здійснюючи операції, вона та ICU «не помітили нічого підозрілого».

За її словами, держбанк «підтвердив отримання коштів і фінансовий моніторинг підприємств-нерезидентів, і в ICU не виникло щодо них ніяких підозр – всі документи і виписки з рахунків у держбанку повністю відповідали вимогам чинного законодавства».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *