ОСТАННІ НОВИНИ

У Мінсоцполітики кажуть, що цього року середня зарплата може досягнути десяти тисяч

Дарина Смеречанська

|

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко прокоментував ініціативу прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана про те, щоб у 2018 році середня зарплата в Україні піднялася до 10 тис. грн, інформує «5 канал».

 

“Це реальні цифри… Станом на листопад 2017-го року середня зарплата вже становила близько 7,5 тис. грн. Це при мінімальній зарплаті 3200 грн. Вже зараз ми з 1 січня ми підвищили на 18% заробітну плату. Я переконаний, що станом на вересень (2018 року – Ред.) середня зарплата може досягнути 10 тис. грн. І це не штучне регулювання урядом, а чіткий і прогнозований економічний процес”,– наголосив Розенко.

Віце-прем’єр також розповів, що у 2017 році на 40–50% відбулося зростання (оплати праці – Ред), в першу чергу, у бюджетній сфері. “Це зобов’язання уряду, там було найбільше зростання зарплат, і це соціально справедливо: вчителі, лікарі, працівники культури, соціальної сфери отримували невеликі зарплати… Ми продовжимо це зростання у 2018 році… Підвищується мінімальна зарплата, а отже всі посадові оклади всіх бюджетників автоматично, плюс окремо на 25% ми гарантуємо збільшення зарплат освіті”, – наголосив віце-прем’єр. Він додав, що уперше за багато років Україна увійшла в новий рік практично без боргів по зарплаті бюджетникам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *