ОСТАННІ НОВИНИ

У 62-х мешканців Миколаєва діагностували гепатит А після споживання води з пунктів розливу

Катерина Родак

|

Станом на ранок 9 січня 2018 року на території міста Миколаїв зареєстровано 62 випадки захворювань на вірусний гепатит А. Про це повідомляє прес-служба міської ради Миколаєва.

 

Серед захворілих зокрема:

– легкої важкості – 4 особи, з них дітей – 2 особи;

– середньої важкості – 56 осіб, з них дітей – 9 осіб;

– важка форма – 2 особи, з них 1 дитина.

Лабораторно підтверджено діагноз у 24 осіб, у тому числі у 3 дітей.

За результами попереднього епідрозслідування встановлено загальний фактор, що міг сприяти розповсюдженню захворювання на гепатит А серед населення Заводського та Інгульського районів м.Миколаєва, а саме: всі особи, які захворіли, вживали доочищену воду з пунктів розливу.

З метою запобігання виникненню надзвичайної ситуації 3 січня 2018 року проведено позачергове засідання комісії з питань ТЕБ та НС Миколаєва, проводиться роз’яснювальна робота щодо неприпустимості вживання доочищеної води з пунктів розливу, здійснюється додаткова санітарна обробка приміщень шкіл та дитсадків.

За результатами лабораторних досліджень, проведених у вірусологічної лабораторії  ДУ «Одеський обласний лабораторний центр МОЗ України» у 4-х пробах води виявлено ДНК аденовіруса, у 2-х пробах – ДНК адено- та РНК ротавірусів та у 1-й пробі виявлено РНК ротавіруса.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *