ОСТАННІ НОВИНИ

Від учора розпочав роботу Дорожній фонд

Лаврентій Дубич

|

З 1 січня 2017 року розпочинає свою роботу Дорожній фонд. Вперше автошляхова галузь отримає гарантоване державою фінансування. Цього року – це майже 33 млрд грн плюс окреме додаткове фінансування ряду ключових магістралей більше 14 млрд грн. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

 

«З 1 січня Укравтодор відповідатиме лише за 50 000 км автошляхів, інші 120 000 км передаються на обласний рівень з гарантованим фінансуванням з Дорожнього фонду в обсязі 35% від його надходжень. Тепер кожен має право і повинен вимагати від місцевої влади якісних доріг, а не кивати розчаровано на Київ.

Нагадую, що з 1 січня гранична швидкість в населених пунктах обмежена 50 км/год!

Також, з 1 січня значно підвищені штрафні санкції.

За керування автомобілем без прав штраф зростає у 20 разів – до 10 200 грн. А за повторне таке порушення – 40 800 грн. Особи, позбавлені права керування, порушивши закон, сплачуватимуть штраф у розмірі 20 400 гривень, а за повторне вчинення цього порушення протягом року – 40 800 гривень.

Відтепер за перевищення швидкості в населених пунктах штраф становитиме 3 400 грн. Раніше він був 510 грн.

За те, що водій залишив місце ДТП, тепер доведеться заплатити 3 400 замість 225 грн раніше. До того ж, таке порушення передбачає можливість позбавлення права керування транспортним засобом на строк до шести місяців.

І, нарешті, з 1 січня електрокари в Україні стануть одними із найдешевших в Європі. Більше ПДВ і акциз платити не потрібно!

Чекаємо на масову появу українських блях в усіх державах ЄС ?

Вірю, що українці оберуть саме цей екологічний і майже з нульовими витратами при експлуатації – вид транспорту.

Наприклад, власник електричного Ніссан Ліф лише на пальному економить мін 50 000 грн щорічно. Це не враховуючи того, що вартість ТО також в рази менша», – написав міністр.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *