ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні з’явиться Національна служба здоров'я

Юлія Шпак

|

Кабінет міністрів України схвалив утворення Національної служби здоров’я України (НСЗУ). Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду сьогодні, 27 грудня 2017 року, пише РБК «Україна».

 

Так, Кабмін схвалив постанову «Про утворення Національної служби здоров’я України».

Наголошується, що згідно Концепції реформи фінансування системи охорони здоров’я, затвердженої розпорядженням Кабміну №1013-р 30 листопада 2016 року, реалізацію державної політики у сфері державних фінансових гарантій медичного обслуговування населення повинен здійснювати новий центральний орган виконавчої влади, який буде єдиним національним замовником медичних послуг лікарських засобів.

Згідно з постановою, пропонується діяльність НСЗУ направляється Кабміном через міністра охорони здоров’я. У пояснювальній записці сказано, що служби здоров’я України буде:

  • реалізовувати державну політику у сфері державних фінансових гарантій медичного обслуговування населення за програмою медичних гарантій;
  • проводити моніторинг, аналіз і прогнозування потреб населення в медичних послугах та лікарських засобах;
  • виступати замовником медичних послуг і лікарських засобів за програмою медичних гарантій;
  • розробляти проект програми медичних гарантій, вносити пропозиції з тарифів і коректуючих коефіцієнтів;
  • укладати, змінювати і припиняти договори про медичне обслуговування населення та договору про реімбурсація в порядку, встановленому Кабінетом міністрів; забезпечувати функціонування електронної системи охорони здоров’я;
  • вживати заходів, що забезпечують цільове та ефективне використання коштів за програмою медичних гарантій, в тому числі заходи по перевірці дотримання постачальниками медичних послуг, вимог, встановлених порядком використання коштів цієї програми і договорів про медичне обслуговування населення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *